Welke organisatie droomt niet van medewerkers in drive, zonder dat ze in overdrive of zelfs burn-out gaan? In dit ervaringsgericht traject van 2x2 dagen leer je dienend leidinggeven zodat je het beste uit je mensen naar boven kan halen.

Deze methode maakt de verbinding tussen de behoeften van de medewerker en de resultaten van de organisatie. Dienend Leiderschap beïnvloedt rechtstreeks de drie basisbehoeften van de moderne professional: autonomie, binding en competentie. Elke medewerker wil immers in bepaalde mate zelf kunnen bepalen wat hij doet en hoe hij iets doet, wil bijdragen aan iets dat in zijn ogen zinvol is, en wil ergens goed in zijn en ingezet worden op zijn talenten. 

Wanneer je als leidinggevende deze drie elementaire behoeften bij je mensen kan herkenenn en invullen, krijg je medewerkers die met passie en drive te werk gaan.

Na deze vierdaagse heb je een verhoogd bewustzijn over jezelf, heb je je enkele effectieve mentale modellen eigen gemaakt en spreek je een taal die rust en inzicht brengt in jouw praktijk van alledag.

 

“We never see things as they are, we see things as we are.”
Anaïs Nin

Voor mensen die andere mensen aansturen:

- Leidinggevenden van alle niveaus
- Toekomstige leidinggevenden
- Coördinatoren
- HRprofessionals met nieuwsgierigheid naar Dienend Leidinggeve