Verbindende Communicatie is een eenvoudig en krachtig concept dat je helpt om op elk moment duidelijk te krijgen wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt. Het inspireert je om op een effectieve en respectvolle manier te zeggen wat je van anderen verwacht, wat je stoort, én wat je apprecieert. Het helpt je om empathisch te luisteren: je hoort makkelijker wat anderen nodig hebben zonder je op stang te laten jagen door de mogelijke verwijten of oordelen van de andere.

Verbindende Besluitvorming sluit hier naadloos bij aan. Het uitgangspunt is dat een brede acceptatie essentieel is voor een goed besluit. Niet de meerderheid van het aantal pro-stemmen, maar het gewicht van de bezwaren vormt het startpunt voor het uitwerken van creatieve en gedragen besluiten. Dit zorgt voor meer efficiëntie en integratie van expertise en ervaring bij het nemen van besluiten.
Meer info: www.humanmatters.eu

 

“VC is méér dan louter een communicatievorm. Voor mij is het eerder een omgangsvorm, tussen mensen die ‘voelen’ en niet alleen denken of oordelen..”
Judith Spillemaeckers

Op deze avond willen we iedereen die al bekend is met dit concept uitnodigen voor een heerlijck weerzien en iedereen die interesse heeft, voor een kennismaking.