Je houding tegenover geld is een directe spiegel van hoe je in het leven staat. Hoe ga ik om met dat opgespaarde geld, het resultaat van mijn energie? Wat kan ik daarin aan? Welk risico durf ik te nemen met de vitale energie van geld: want het stromen ervan kan juist veel nieuwe energie opleveren.

Ook in elke organisatie speelt geld een rol en is er een visie over hoe met de financiën wordt omgegaan. En als leider kom je letterlijk en figuurlijk geld-thema’s tegen: in de schuld staan bij iemand of je energie te leen gegeven hebben; budgetten correct invullen of toch wat marge inbouwen? 

 

‘Ik zie nu voor het eerst hoezeer mijn verhouding tot geld verbonden is met mijn achtergrond en met emoties. Wat een verademing; nu voel ik mij krachtiger om te  stoppen met oud gedrag en echt mijn eigen stijl te ontwikkelen.’  Een deelnemer

 

 

Voor iedereen die wel eens ongemak ervaart met geld, er een oordeel over heeft of irritatie voelt bij hoe de ander ermee omgaat. Dat kan zowel privé of in je organisatie.